Om bloggen

Välkommen till bloggen! Här kommer du få chansen att läsa om allt som har med sjöar och segelbåtar att göra. Alla som inte har ett stort intresse för båtar och seglande inser inte hur många andra som egentligen har segling som hobby. Det sker dock främst i städer som ligger nära stora sjöar och vid havet. Vissa tycker bäst om att åka ut ett par timmar när vädret tillåter med sina vänner och lägga ankare för att sedan äta lite och njuta av både vädret och sällskapet.

Sedan finns det andra som har flera års erfarenhet och bestämmer sig för att segla runt jorden. Det krävs då en hel del planering och du måste känna dig säker med den båt du har. För att segla jorden runt kan det vara bra att köpa en lite större båt med tanke på att det är säkrare ifall vågorna skulle växa vilket du bör räkna med när du beger dig ut på hav.

Segla i Sverige

Det finns en rad med platser i Sverige om du har bestämt dig för att börja segla eller följa med någon som seglar. Både öst- och västkusten har mycket att bjuda på. Vill du bege dig ut på en avslappnad båttur är skärgården det perfekta stället att besöka under sommaren. Sverige har tusentals små öar, flera som bjuder på olika aktiviteter men även en hel del små öar som är helt obebodda. Det är dock väldigt viktigt att hålla koll på hur djupt vattnet är, det är lätt att gå på grund i skärgården.

Segla i södra Europa

Det sägs att södra Europa har bland de vackraste vattnen för segling i världen. Det spelar ingen roll om du seglar själv eller väljer att åka på med en turistbåt. Det finns en rad med platser du måste besöka om du befinner dig söderut.

Grekiska öar – Bland de joniska öarna hittar du storslagna landskapsscener. När du befinner dig bland de djupa vattnen, lummiga vegetationen och höga berg kommer du förstå varför det är en av de finaste platserna att besöka när du ska ut på en segeltur.

Turkiet – Längst den södra kusten får du chansen att se gamla befästningar och ruinstäder. Det känns lite som att åka tillbaka i tiden. Men du kan också njuta av vita stränder och charmiga små byar. Turkiet har lite allt möjligt att bjuda på.

Azorerna – I Atlanten finns det en grupp portugisiska vulkanöar som du inte får missa om du befinner dig i området. Det är en rätt isolerad plats som inte besöks av jättemånga turister. Det gör att dessa öar är en perfekt plats att besöka, framförallt med båt.

Korsika – Den här franska ön har fantastiska gömda grottor och stränder att besöka. Det är några av de bästa platserna att kasta ankare vid ifall du vill ta en paus från seglandet och njuta av omgivningen.